Esettanulmány: Repülőgépipar – A G&P segít a repülőgépipari beszállítóknak a nulla hiba elérésében

A kihívás

Mivel a minőséggel kapcsolatos problémák kiküszöbölése az első számú prioritás a repülőgépiparban, több hajtóműgyártó vállalat felsővezetői dolgoztak együtt egy sor egységes szabvány létrehozásán. Az így létrejött stratégiai csoport, az Aerospace Engine Supplier Quality (AESQ)
továbbra is gyors változásokat hajt végre, valamint közös beszállítói követelményeket vezet be és támogat, azzal a céllal, hogy biztosítsa a hibamentességet.

Annak érdekében, hogy ebben a keretben működjön, a G&Pt megkereste egy repülőgépipari Tier 1 beszállító és korábbi ügyfél, hogy segítsen szisztematikusan és véglegesen kiküszöbölni a beszállítóktól származó, nem megerősített alkatrészeket az upstream ellátási láncban biztosítva a nulla hibát az illesztési ponton.

A megoldás

Annak érdekében, hogy segítse ügyfelét a nulla hiba megközelítés bevezetésében saját upstream beszállítóinál, a G&P egy megfelelően képzett és tapasztalt munkatársakból álló, elkötelezett csapatot állított fel. A csapat, amely széles körű gyártási és auditálási tapasztalattal rendelkezett,
kiválasztott beszállítókkal dolgozott a nem megfelelőségek okainak minimalizálásán, dokumentálta megállapításait és nyomon követte a javulás előrehaladását.

Az AS9100 és AS13100 szabványokkal összhangban lévő általános folyamat tesztelése, értékelése és finomítása érdekében a G&P hibamentes csapata kezdetben hat beszállítóval dolgozott együtt. E beszállítók folyamatait, eljárásait és képzéseit auditálták és felülvizsgálták a
lehetséges eltérések forrásainak azonosítása és megszüntetése érdekében, olyan eszközök alkalmazásával, mint az FMEA, az MSA és a gyökér okok elemzése (RCA).

Az eredmény

A G&P beavatkozásának eredményeképpen a Tier 1 ügyfélnél jelentősen csökkent a nem megfelelő alkatrészek száma a hatékony gyökérok elemzés és a javítások alkalmazása révén.

Ezen túlmenően a G&P támogatta a beszállítókat abban, hogy ellenőrzési eljárásaik robusztusak legyenek, hogy megelőzzék a nem megfelelő termék végfelhasználóhoz való eljutásának kockázatát. Ez pedig javította a beszállító hírnevét és eredménylistáját, mivel a nulla hiba elérésére törekszik.

 

Minőségügyi szolgáltatások nemzetközi partnereink számára 1994 óta.

Beszállítók OEM-ek

Kapcsolat

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

G&P Quality Management Kft 1133 Budapest, Váci út 76.

    +36 1 550 0339