Esettanulmány: A G&P megszünteti egy repülőgépipari beszállító csomagolási problémáját

A probléma

A repülőgépipar egyik vezető alkatrész ellátója nagy mennyiségű, nagy értékű és kiváló minőségű készletet tartott egy repülőgépipari Tier 1-es gyártó nevében, melyet szükség szerint látott el, készlet formájában.

Azonban, saját belső elemzése után, a gyártó arra a következtetésre jutott, hogy gyártósori csapatai jelentős késéseket és hatékonysági hiányokat tapasztaltak a nem
engedélyezett csomagolóanyagokkal érkező alkatrészek miatt. Ez a nem-megfelelőségi kockázat nemcsak a gyártási minőséget veszélyeztette, ezzel potenciális hibás alkatrészeket eredményezve, hanem nagy mennyiségű összeszerelési időt is elpazarolt, ami a projekt költségeit növelte.

A gyártó aggodalmát fejezte ki a beszállítóval kapcsolatban, ami potenciálisan veszélyeztette több ezer hasonló csomagolású raktári alkatrész megfelelőségét, amelyeket, ha nem javítanak ki, nem megfelelőnek minősítenek.

A megoldás

Mivel korábban már dolgozott a G&P-vel egy másik projekten, a beszállító ismét felkereste a G&P-t, hogy segítsen ezen zavar elhárításában.

A G&P azonnal bevetett egy nagy tapasztalattal rendelkező műszaki projektmenedzsert, aki felkereste a beszállító telephelyét, hogy hivatalos kockázat- és projektértékelést végezzen, amely magában foglalta az ügyfél ügyfelével való kapcsolattartást és interakciót. Elkészült egy projektterv, amely AS13004 PFMEA-t, munkateszt terveket, munkapadokat 5S implementációval, elektronikus adatrögzítést és egyéb kulcselemeket tartalmazott.

A teljes készletfelmérés után a G&P körülbelül 12 000 alkatrészt azonosított, amelyeket újra kellet munkálni annak érdekében, hogy megfeleljenek.

A G&P a beszállító logisztikai csapatával együttműködve dolgozott saját operátoraival, biztosítva, hogy a munkafolyamat ne szakadjon meg. Erre a projektre
felállított hat fős csapat teljes körű oktatást kapott a folyamatról, majd nekiláttak a termékek mozgatásához, a készlet ellenőrzéséhez és újramunkálásához, mielőtt újra készletbe vették volna ezeket, a gyártó által elfogadható állapotban.

Az eredmények

A projekt során a G&P 1400 helyről 12 000 darab alkatrészt munkált újra az egyeztetett szabvány szerint. Ez nemcsak azt biztosította, hogy a beszállító alkatrészei továbbra is megfelőek, hanem segítette a végfelhasználót a saját gyártási tervének betartásában.

A gyártósoron az alkatrészek elérhetősége javult a problémák csökkentése és a gyártócsapat idejének jobb kihasználása révén.

Minőségügyi szolgáltatások nemzetközi partnereink számára 1994 óta.

Beszállítók OEM-ek

Kapcsolat

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

G&P Quality Management Kft 8060 Mór, Vértes u. 2/a

    +36 (22) 399-479          +36 (22) 399-479